DETAYLAR, KURGU VE YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile kârlevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart baplardan ayrılmasının cenahı keşik son denli farklı fiyat skalasına sahiptir.

Yangın baplarında ivedili durumlarda içeriden hariçarı yakınlarında faaliyet lakırtı konusu evetğu ciğerin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Dairesel yangın merdivenleri çoklukla çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden kuruluşlmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda güvenliği elde etmek sinein gerekli mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasavvur hassaten elementlere karşı muhafaza esenlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal etmek ve montajını icra etmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o dakika lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; gömlek adetsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları ekseri otomatik olarak kapanan ve ürkü pası gibi ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki duman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara geçişini karışmak yahut muhtemel olduğu derece geciktirmektir.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını panik barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha edepli malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir standart olmadığı kucakin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan Yangın Kapısı yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara uydurmak mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this page